Discussing education after the first quarter.

Meer »

When?

From 20 Nov 2013 - 12:45
Until 27 Nov 2013 - 12:45

Where?

Thinkroom / Zaal Z

Er is veel om over te discussiëren in het onderwijs. Een heel vernieuwd curriculum heeft na de zomer intrede gedaan op de faculteit. De vraag is nu natuurlijk of deze verandering ook echt een verbetering is? Praat er over mee in het ‘Rond de tafel-gesprek’ voor de BSc op 27 November.

Ook in de master zijn dit semester drie nieuwe studio’s gelanceerd. Zit jij in een studio van methods & analysis, architecture of the interior of complex projects, dan zijn Stylos en de FSR heel benieuwd te horen wat jij van het nieuwe programma denkt! Laat je stem horen op het ‘Rond de tafel-gesprek’ voor de MSc op 22 November.

--

Are you an international student with an opinion about the education you get at the Faculty of Architecture in Delft? Stylos and the FSR (Faculty Student Board) are interested to hear form you. Let us know what you think about being an international student in Delft at the ‘education get-together’ on Wednesday November 20 in the lunchbreak at the thinkroom.

Kom vanmiddag naar de uitreiking van de Docent van het Jaar 2013!

Meer »

When?

From 1 Jul 2013 - 16:00
Until 1 Jul 2013 - 17:00

Where?

Stylos

Stylos heeft dit jaar wederom de 'Docent van het Jaar Verkiezing' gehouden. Na twee verschillende stemrondes met uiteindelijk vijf genomineerden is er een winnaar gekozen.
U bent van harte uitgenodigd voor de uitreiking vandaag maandag 1 juli om 16.00 op Stylos, waar de winnaar bekend zal worden gemaakt.

De top vijf genomineerden zijn:
- M. Bilow
- J. Heintz
- E. Korthals Altes
- M. Majstorovic
- E. van der Zaag

20 Feb 2013 | Rond-de-tafel-gesprek #2

Heb je opmerkingen, tips, verbeterpunten of klachten over het afgelopen Bachelor kwartaal, kom naar dit gesprek!

Meer »

When?

From 20 Feb 2013 - 12:30
Until 20 Feb 2013 - 13:45

Where?

Tijdens de lunch van woensdag 20 februari zal dit tweede Rond-de-tafel-gesprek worden georganiseerd. Kwartaal 2 van de Bachelor zal tijdens het gesprek geëvalueerd worden, waarbij de kwaliteit van het onderwijs en tentamens centraal zal staan. Bachelor 2, 3, 4, 5, 6 en honour studenten zullen allen aan bod komen.
Als je geïnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn kan je dat hier aangeven of komt even langs bij de FSR of Stylos!

28 Nov 2012 | Rond-de-tafel-gesprek #1

Heb je opmerkingen, tips, verbeterpunten of klachten over het afgelopen Bachelor kwartaal, kom naar dit gesprek!

Meer »

When?

From 28 Nov 2012 - 12:45
Until 28 Nov 2012 - 13:45

Where?

Zaal R

Tijdens de lunch van woensdag 28 november zal dit Rond-de-tafel-gesprek worden georganiseerd. Kwartaal 1 van de Bachelor zal tijdens het gesprek geëvalueerd worden, waarbij de kwaliteit van het onderwijs en tentamens centraal zal staan. Bachelor 1, 3, 4, 5, 6 en honour studenten zullen allen aan bod komen.

Als je geïnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn kan je dat hier aangeven of komt even langs bij de FSR of Stylos!

Het document met de uitkomsten is hier in de zien! http://issuu.com/stylos/docs/rtm_1_evaluatie

Om de studenten op de faculteit bewust te maken van de bachelor vernieuwing en de consequenties voor volgend jaar hebben we deze posters met de onderwijscommissie opgehangen.

Meer »

23 mar. EEN VERVOLGBERICHT OVER ZOMERTENTAMENS:

Meer »

EEN VERVOLGBERICHT OVER ZOMERTENTAMENS – Er zullen in de zomer geen hertentamens worden gegeven van BSc6. Alleen vakken van BSc2 kunnen in de zomer herkanst worden. Mocht je aan de Harde Knip willen voldoen moet je zorgen dat je de tentamens van BSc6 voor de zomer goed hebt afgerond. Erg jammer dat dit zo moet, volgend jaar wordt eraan gewerkt om de zomertentamens mee te laten tellen voor de Harde Knip. Succes met de tentamenplanning!

Schrijf je dus snel in voor je tentamens!

19 mar. De Landelijke Studenten Vakbond organiseert samen met alle lokale bonden een actieweek tegen het afschaffen van de masterstufi en het OV-recht.

Meer »

When?

From 19 Mar 2012 - 00:00
Until 23 Mar 2012 - 23:59

Where?

Actieweek

Van 19 t/m 23 maart organiseert de Landelijke Studenten Vakbond, samen met alle lokale bonden een actieweek tegen het afschaffen van de masterstufi en het OV-recht. Delft zal een dag aangewezen krijgen waarop we weer in blauw gehuld de straat op zullen gaan. Zorg dat wij als bèta's niet in de kou komen te staan en wees erbij!

Levensgroot Jenga, 16 maart, 16.00u

Het afschaffen van de masterstufi raakt Delftse studenten onevenredig hard, omdat wij tweejarige masters volgen. Hierom organiseert de VSSD een ludieke actie voor het behoud van de masterstufi voor bètastudenten: een mega jenga spel van ongeveer 5 meter hoog. Want: als je de fundamenten van de kenniseconomie weghaalt, dan stort deze in.
Kom dit spektakel aanschouwen op 16 maart om 16.00 uur op de Markt! Dit is het moment om te laten zien dat je het niet eens bent met de plannen van het kabinet. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk Delftse studenten zich hier laten zien tegen de voorgenomen maatregelen.

Deel de link op Facebook en meld je aan.

Bron: VSSD

24 nov. Kom naar de uitreiking van de beste docent van het jaar!

Meer »

When?

From 24 Nov 2011 - 15:00
Until 24 Nov 2011 - 17:00

Where?

TU Delft Aula

Donderdag 24 november zal in de aula de beste docent van het jaar uitreiking plaatsvinden. Naast de beste docent worden ook de beste afstudeerders gekozen. Er zullen korte speeches van o.a. de rector, de voorzitter van het UfD en Mecanoo gegeven worden. Na afloop is er een feestelijke borrel. Alle studenten en medewerkers zijn uitgenodigd.

Meer informatie

June 15th. Volg je dit semester BSc6? Lees hieronder de coulanceregelingen die directeur Onderwijs geeft naar aanleiding van de misgelopen roostering. Vul de poll in!

Meer »

Het probleem en de tegemoetkoming
De studielast van semester BSc6 met zijn uiteenlopende ontwerpopgaven laat zich niet gemakkelijk gelijkmatig verdelen. In de tussenweek en de tentamenweken aan het eind van het eerste kwartaal werden toch bijeenkomsten en begeleidingen geroosterd.
De studielast als zodanig is echter in beginsel niet groter dan in vorige afleveringen van semester BSc6 of in andere semesters van de Bacheloropleiding. Er komt dan ook geen algemene regel of generaal pardon; de studenten moeten nu eenmaal alle onderdelen gedaan hebben om in aanmerking te komen voor een reparatieopdracht of herkansing.

Wel hebben wij een aantal afspraken gemaakt; bij de beoordeling van het 'domeinspecifiek' ontwerp wordt rekening gehouden met de ongelijkmatige verdeling van de studielast; wij hebben aangedrongen op een zekere mildheid bij de beoordeling van het ontwerp. Een harde regeling is dat uiteraard niet.

De reparatiemogelijkheid voor het bouwtechnologieproject is verruimd (zie Blackboard vr 20|6); met het cijfer 4 (vier) heeft men recht op reparatie. Er zijn meer reparatieopdrachten verstrekt dan in andere jaren. In afwijking van de regel dat augustustentamens niet meetellen zullen de reparaties onmiddellijk worden beoordeeld. Het resultaat van een reparatieopdracht wordt ditmaal dus wel in aanmerking genomen bij de peiling voor de Harde Knip.

De resultaten van het herkansingstentamen Architectonische Basisbegrippen 5, BK6010, in augustus, worden ditmaal wel in aanmerking genomen bij de peiling voor de Harde Knip.

Tenslotte rest altijd nog de mogelijkheid van een beroep op de hardheidsclausule van de Harde Knip.

May 30th. Stem NU op jouw favoriete docent!

Meer »

When?

From 30 May 2011 - 10:18
Until 6 Jun 2011 - 00:00

Where?

BK City

30-05 t/m 06-06 | Stylos wil weten wie de beste docent van de faculteit Bouwkunde is. Wat maakt een goede docent? Denk daar eens over na de volgende keer dat je college hebt of begeleiding krijgt. Zo makkelijk is het nog niet om de juiste informatie op de juiste manier bij de juiste personen te krijgen. Studenten zijn kritisch en dat is goed! In de optiek van Stylos kan je echter enkel echt kritisch zijn als je weet wanneer het wel goed gaat en waarom. Laten we eens kijken naar docenten die het goed doen en vertel waarom dat zo is! Dan kunnen wij in de toekomst alleen maar beter zien wanneer het niet helemaal gaat zoals het hoort.
Motiveer je keuze en maak kans op een A10 jaarabonnement!

Stem hier.

March 18th. BSA verhogen naar 45? Compensatoir beoordelen en blokonderwijs? kom a.s. vrijdag naar de Aula voor de discussie met het College van Bestuur!

Meer »

When?

From 18 Mar 2011 - 00:30
Until 18 Mar 2011 - 11:30

Where?

Aula Auditorium

Het College is van zins de gemiddelde studieduur in Delft stevig terug te dringen. In januari verscheen er al een rapport met ingrijpende maatregelen om dit voor elkaar te krijgen. Het meest in het oog springen het Blokonderwijs (meer serieel onderwijs; minder parallelle vakken), een verhoging van het Bindend Studieadvies naar 45 punten en het compensatoir beoordelen (de mogelijkheid een vijf te compenseren).


Aanstaande vrijdagochtend om half 10 vind een plenaire discussie (Denktankbijeenkomst ‘Langstudeerders’) hierover plaats in de Aula. Je hebt hier als het goed is al een of twee uitnodigingen van het College van Bestuur voor gekregen. Dit is het laatste moment voor jou om je mening te laten horen voordat het College in beraad gaat en zelf met maatregelen op de proppen komt.


Het is belangrijk te laten zien dat studenten betrokken zijn en zich bekommeren over de toekomst van de TU en haar studenten. Het College weet dat maatregelen alleen werken als er draagvlak voor is, en zij zullen de Denktankbijeenkomst ook vooral gebruiken om dit te peilen. Dit is dus de kans om ook jouw invloed te laten gelden.


Tot aanstaande vrijdag om half 10 in het Auditorium van de Aula!

maandag 12:00u op het plein, Den haag. ga ook naar www.minimaalnominaal.nl en dit fb-event

Meer »

Actie tegen C+1maatregel: Deze Maandag, 12:00u, het plein, Den Haag. Bezoek dit event en teken ook www.MinimaalNominaal.nl

Het kabinet Rutte-Verhagen heeft plannen om studenten die meer dan één jaar studievertraging oplopen drieduizend euro meer collegegeld te laten betalen en het OV te laten inleveren. Het kabinet lijkt daarbij vergeten te zijn dat uitlopen tijdens een studie niet altijd ligt aan een gebrek aan motivatie. Er zijn talloze gegronde redenen waardoor een student kan uitlopen. Denk maar eens aan de ondernemende student, de student die vrijwilligerswerk, een bestuursjaar of aan topsport doet, naar het buitenland gaat, een student die een dubbele master volgt, of simpelweg de student wiens plannen verstoord worden door de realiteit van de dag. Een stage die niet uitpakt zoals verwacht, ziekte of sterfte in de familie, een zwangerschap. Natuurlijk kan het niet de bedoeling zijn dat deze mensen zo hard geraakt worden!

Om het debat te starten heeft het ISO samen met de LSVb, de LKvV, het ESN Nederland, FNV Jong, Dwars, Stichting Studerende Moeders, PerspectieF, UniPartners, Intergrand en Studenten Sport Nederland de website
www.MinimaalNominaal.nl opgericht. Hier kan je een
petitie tekenen tegen deze maatregel en eventueel aangeven waarom je zelf langer over je studie doet. De petitie en de bundeling van alle verhalen achter de studievertraging worden in december aan de Minister aangeboden. Zo kunnen we samen een sterk geluid tegen deze maatregel laten horen!

namens alle medestudenten: bedankt voor je support!


Het Bestuur der D.B.S.G. Stylos


Bekijk hier wat het nieuwe regeerakkoord jou gaat kosten:DE PETITIE

"Constaterende dat:

  • Het kabinet Rutte het streven heeft uitgesproken studenten die meer dan één jaar studievertraging oplopen te confronteren met een verhoging van het collegegeld van drieduizend euro en het vervallen van de studenten OV-jaarkaart als gift;
  • Evenzo de instellingen in het hoger onderwijs geconfronteerd worden met een netto korting van drieduizend euro per student die meer dan één jaar studievertraging op heeft gelopen;

Vrezende dat:

  • Het niveau van het hoger onderwijs hiermee onder druk komt te staan;
  • Zowel studenten als hun omgeving hier ernstig onder te lijden zullen hebben;

Verzoeken wij de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap:

  • Deze bezuinigingen te heroverwegen;
  • Waar nodig uitzonderingen op te nemen in de wet- en regelgeving."

Wil jij je inzetten voor het onderwijs op Bouwkunde?

Meer »

ONDERWIJS COMMISSIE

Voor Stylos staat het onderwijs op de eerste plaats. Juist op dit vlak gaat de aankomende tijd veel veranderen. Collegezalen worden opgeheven, het gebouw sluit wellicht eerder, vakoefeningen worden geschrapt en de bibliotheek op de faculteit is niet langer een zekerheid.
Help ons de kwaliteit van het onderwijs op Bouwkunde te behouden! Schrijf je vandaag nog in voor de onderwijscommissie!

Geïnteresseerd? Kom langs bij Stylos, of vul dit formulier in!

---

EDUCATION COMMITTEE

Education is the core-business of Stylos. In the near future a lot of things in our faculty will change. Due to budget cuts lecture rooms will be transformed into studio space, the building may close earlier, courses may be changed and the faculty library is no longer a certainty. Help us keep the quality of education high, sign up for the education committee!

Interested? Feel free to drop by at stylos, or fill in this form!


het onderwijs ideeënbord

Meer »

Nieuw in de gang van Bouwkunde is het Ideeenbord. Een ontwerp opgezet in een samenwerking tussen FSR en Stylos. Doormiddel van een simpel bierviltje ventileer je jouw opmerking met de rest van de faculteit. Laat jouw mening horen!

Vorig jaar is het plan ontstaan om een ideeenbord in de gang van Bouwkunde te hebben en nu is ie er dan eindelijk! Het gaat erom studenten de ruimte te bieden hun opmerkingen te ventileren naar de rest van de faculteit. Kossman.dejong, het ontwerpbureau welke ondermeer de gang van Bouwkunde als het Ketelhuis onder handen hebben genomen, heeft een ‘paneel geheel van transparant gekleurd acrylaat’ ontworpen waarin ‘studenten met bierviltjes hun boodschap achter kunnen laten’. Het ontwerp bestaat uit vier onderdelen:

1. Eerst is er een gebogen achterplaat, in kleur, met hieruit de titel gefreesd.

2. Hierop gelijmd zitten gekleurd transparante geledingsrails, waarin bierviltjes kunnen worden gestopt.

3. Het geheel wordt afgesloten door een heldere, transparante gebogen deur, welke op slot kan. In deze deur zitten bovenaan gaten uitgespaard, zodat ‘bezoekers’ hun viltje achter kunnen laten.

4. Rechts van het paneel zit een ronde koker, waaruit de viltjes gehaald kunnen worden.

Nu ben jij aan zet! Schrijf wat er speelt op de faculteit, waar je tevreden of ontevreden over bent, of waar je een goed idee over hebt. Wij zullen op onze beurt alle opmerking, ideeen en overige bijhouden en bijtijds terugkoppelen naar jullie.

Fill out the survey and help us to get an objective vision of the students of Architecture

Meer »

Zoals je misschien elders hebt gelezen, zijn wij bezig met een extra publicatie over de onrust in de bouwkundefaculteit. Hierin willen wij alle partijen die betrokken zijn in de faculteit een kans geven om hun mening te delen.

We zouden het erg waarderen als je een paar vragen zou kunnen beantwoorden. Bedankt voor je medewerking!

You might've read it elsewhere, we are currently working on an extra publication about the unrest in the faculty. We want to give all parties a chance to share their opinion about the faculty affairs.

We would really appreciate it if you could answer a few question. Thanks!

20 Nov 2008 | Generation Gap workshop

Experts from Shell and Motiv will explain the difference, and the problems involved, in the generations that work at our faculties.

Meer »

When?

From 20 Nov 2008 - 12:30
Until 20 Nov 2008 - 15:00

Where?

Zaal V 3D-65 faculteit IO

On the 20th of November STYLOS and study-association I.D. of the faculty of industrial design are organizing the workshop Generation Gap. During the lunch break specialists from Shell will sketch the outlines of the differences of the generations currently influencing our studies. After this lecture there will be a discussion until 15:00, this will be lead by Motiv, between the students and teachers.

Would you like to join this discussion, and release your vision on the matters at hand? Then sign up by e-mailing onderwijs@stylos.nl. The lecture is open to everyone!

Kritiek op het onderwijs?
Laat het weten!!

Meer »

Het onderwijs is altijd in beweging, ook dit jaar. Heb jij commentaar? Wil jij de kwaliteit verbeteren en de werkdruk onder controle houden? Houd dat niet voor jezelf! Met Bachelor en Master studenten in de commissie buigen wij ons over alle facetten van de Bouwkundeopleiding. Heb jij ideeen of opmerkingen mail naar onderwijscommissie@stylos.nl.

---

Education is always changing, even this year. Would you like to improve the quality and control the workload? Don’t keep those comments to yourself! Together with Bachelor and Master students the committee will challenge all aspects of the courses at the Faculty of Architecture. Do you have an idea of comment, mail to onderwijscommissie@stylos.nl

14 Sep 2008 | Future Faculty workshop

Doe mee aan de Future Faculty workshop en verdien 15 ects voor je MSc2 !

Meer »

When?

From 14 Sep 2008 - 11:00
Until 14 Sep 2008 - 17:00

Where?

Venetië, Italië / Online

Wanneer je geïnteresseerd bent om als MSc2 vak voor je vrije deel nog deel te nemen aan Future Faculty, kunnen een mailtje sturen naar info@futurefaculty.org zodat je meer informatie kan ontvangen over enrollen en andere afspraken. Je kan 15 ects verdienen met het ontwerpgedeelte en 15ects voor het theorie gedeelte.

Het gaat om de volgende vakcodes:
ARX038 Future Faculty, Theorie Deel I ( 15ECTS)
ARX039 Future Faculty, Ontwerpatelier Deel I (15 ECTS)

Hoe kan je morgen (zondag) met de workshop meedoen?
- volgen via Stylos.nl / www.facultiesforarchitecture.org met livestream
- Download pakketje van www.futurefaculty.org en vind daar ook het programma

De ideeenprijsvraag die zaterdag 13 september is gelanceerd is open voor iedereen en alle ontwerpen worden anoniem ingediend, waardoor iedereen ook evenveel kans heeft en er niet met vooroordelen wordt beoordeeld. Iedereen die het interessant vind om aan de uiteindelijke prijsvraag mee te doen moet de website van www.buildingforbouwkunde.nl en www.stylos.nl in de gaten houden.