Bedrijf
Rijksmuseum
Type
Stageplek
Locatie
Amsterdam (NL)
Branche / Vakgebied
Architecture, Real Estate
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.rijksmuseum.nl/nl

Omschrijving

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen, maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Deze collectie wordt gehuisvest in één van de mooiste en bekendste monumentale gebouwen van Amsterdam. Het door Pierre Cuypers ontworpen gebouw is feitelijk een kunstwerk op zichzelf, waarin verschillende stijlen en tradities uit de Nederlandse bouwkunst naar voren komen. Naast de zichtbare collega's in het museum, zijn er nog vele andere die zorgdragen voor het beheer en behoud van onze kostbare collectie en alles wat hieraan verwant is.

De afdeling Gebouwenbeheer & Techniek is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van al het vastgoed in Amsterdam, Amersfoort en een kleine locatie op Schiphol. Waarbij een team van gedreven collega's zorgdragen voor het monumentale en de complexe technische installaties om de collectie in optimale conditie te houden voor nu en in de toekomst. Naast eigen vakmensen voorziet onze organisatie in het begeleiden en opleiden van (toekomstige) medewerkers in de vorm van stages.

Functie

Ben jij een teamspeler, dienstverlenend, oplossingsgericht, gedisciplineerd en zie je wel een uitdaging zitten?
Solliciteer dan als:

Stagiair Bouwkunde (M/V/X)
Per 1 september 2021
36 uur per week

Stageopdracht:

De stageopdracht wordt in samenspraak met de student opgesteld aan de hand van jouw interesses en opleiding. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Je wordt daarin begeleid door de Technisch Begeleider Bouwkunde die verantwoordelijk is voor het onderhoud op Bouwkundig gebied in de ruimste zin.

Als onderdeel van de stage denken wij minimaal de volgende taken/werkzaamheden te kunnen aanbieden gerelateerd aan de dagelijkse gang van zaken en doelstellingen van de afdeling:

 • Uitvoeren van werkvoorbereidende taken bij kleine onderhoudsprojecten.
 • Inventariseren en ondersteunen in (historische) bouwdocumentatie en de revisie gegevens van vastgoed informatie.
 • Projectmanagement/ begeleiding planmatige onderhoudsprojecten uit het MJOP.
 • Bijdragen aan een optimalisering van onderhoudsprocessen & afdelingsplannen.
 • Het uitbreiden van de informatie in de MJOP, zoals het staven van hoeveelheden, naar aanleiding van een 3D-scan uitgevoerd door Monuscan in 2020.
 • Inventarisatie gevel onderdelen, ornamenten en museale afbeeldingen naar aanleiding van deze 3D-scan.
 • Overzichten bouwhistorische informatie opstellen.
 • Moderniseren informatie uit online historisch bouwdossier.

Wat wij verder vragen:

 • (Afstudeer)stage hbo-opleiding bouwkunde, bouwmanagement, vastgoed of aanverwant.
 • Interesse in het vakgebied en persoonlijke ontwikkeling met daarbij een leergierige houding.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Representatief voorkomen en een goede fysieke gesteldheid.

Duur en tijden:

De opstart van de dagelijkse werkzaamheden vinden plaats rond 8 uur, de eindtijden zijn variabel door bijvoorbeeld werkzaamheden in de avonduren. Maar over het algemeen wordt een werkweek van 36 uur gehanteerd. Eventuele vrijstellingen voor scholing en bijeenkomsten zijn in overleg te plannen. Periode is afhankelijk van de stageduur, de opdracht en beschikbaarheid van de student. Geef in je motivatie graag aan per wanneer je stage wilt lopen. De stagevergoeding bedraagt 250 euro bruto per maand bij een fulltime stage van 36 uur per week.

Solliciteren

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van het Rijksmuseum (https://stylos.nl/nl/carriere/student/vacatures/activiteiten/2021-05-25-stagiair-bouwkunde). Wij ontvangen uiterlijk 15 juni 2021 jouw stageverzoek, maar hoe eerder je solliciteert, hoe sneller wij schakelen en je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Een screening door Justitie maakt onderdeel uit van de procedure (vog-verklaring).

Inlichtingen

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Wij nodigen (alle) sollicitanten van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Tim de Graaf, Technisch Begeleider Bouwkunde, via telefoonnummer 020- 674 71 80. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Lieke Boers, Personeelsadviseur, via telefoonnummer 020- 674 70 00 of e-mailadres werken@rijksmuseum.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.