14 maart 2017Commissaris Onderwijs

Er zijn twee manieren op de BeroepsErvaringsPeriode te doorlopen.
Je kan de geintergreerde route volgen, ook wel bekend als de PEP, of de zelfstandigeroute volgen. Beide routes kosten twee jaar, in beide gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een mentor en in beide gevallen dien je werkzaam te zijn. 
Maar wat is dan daadwerkelijk het verschil?
 
De PEP is momenteel het enige bedrijf dat de geintergeerde route aanbied. PEP biedt een programma van € 5000 waarin 20 modules, excursies en cases over een tijd span van twee jaar worden aangeboden. Het intake-, tussentijdse-, en eindgesprek zijn in de prijs inbegrepen. Het programma wordt momenteel alleen nog in het Nederlands aangeboden.
  Meer informatie over de geintegreerde route: https://goo.gl/lB7Y1x
   Meer informatie over de PEP:  https://goo.gl/cYI08e 
 
De zelfstandige route kan je zelf kan vormgeven en plannen. Dit houdt in dat je de door de BEP gestelde leerdoelen behaald gedurende je werkzaamheden bij je bureau om zo aan de eindtermen te kunnen voldoen. Wanneer niet alle leerdoelen binnen het bureau kunnen worden afgevinkt, is er de mogelijkheid modules te volgen in de vorm van workshops, cursussen en training. 
Ook zijn er verschillende bureaus die binnen het bureau een BEP programma hebben opgezet.
De standaard kosten van de zelfstandige route bedragen € 960 voor het intake-, tussentijdse-, en eindgesprek. Daar komen, indien gewenst, de kosten van de gevolgde modules nog boven op De prijzen per module variëren van € 100 tot € 350 en worden door onder andere aangeboden door BNA Academie, TU Delft, TU Eindhoven, PEP and BNO.
    Meer informatie over de zelfstandige route; https://goo.gl/cxSTw9 
    Voor de eindtermen zie: https://goo.gl/iJmcmo