Ter ere van ons 130-jarige bestaan, organiseren wij, van D.B.S.G. Stylos, een project ‘Bouwen met Delft’. Met het tijdelijke bouwwerk, dat wordt gerealiseerd in de Spoorzone, willen we studenten van de TU Delft verbinden met de bewoners van Delft, en hen ook de toekomst van architectuur laten zien! 

Het bouwwerk zal bestaan uit verschillende modules, die samen één geheel vormen. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke uitgangspunten van het project, daarom zal al het materiaal hergebruikt zijn. De studenten zullen in samenwerking met verschillende doelgroepen uit Delft een module ontwerpen, die wij na afloop schenken aan deze partijen om zo een permanente plek te krijgen! Stunt, Taste!, Scouting Paulus en Kinderboerderij Tanthof zijn al doelgroepen waar we in gesprek mee zijn om iets te ontwerpen wat ze nu nog missen, zodat het ontwerp iets bijdraagt voor de ontvangers. Denk bijvoorbeeld aan een module voor de kinderboerderij waar bijenkasten kunnen worden neergezet.

Het bouwwerk zal in de eerste week van juni worden opgebouwd door studenten en vrijwilligers. In de tijd dat het bouwwerk staat, zullen er meerdere evenementen worden georganiseerd om studenten en de stad samen te laten komen, zoals bijvoorbeeld een opening en een diner. Info hierover volgt nog! Na 30 dagen worden de modules naar de ontvangers gebracht. 

Meer over dit maatschappelijke project en de verschillende evenementen die er zullen plaatsvinden, zijn te vinden door op de volgende items te klikken.