Wij, een groep bouwkunde studenten, werken al maanden hard aan het project ‘Bouwen met Delft’ dat nu vorm krijgt omdat we vanaf dinsdag 4 juni aan het opbouwen zijn. Op 9 juni is de feestelijke opening van het paviljoen dat de hele maand juni te bezoeken is op de kruising tussen de Mercuriusweg en de Nieuwe Gracht in de zuidelijke punt van Nieuw Delft.

Het project Bouwen met Delft

Met dit project willen we als studenten iets terugdoen voor de stad en daarmee studenten met de inwoners van de stad Delft verbinden. Het bouwwerk zal bestaan uit verschillende modules, die samen één geheel vormen. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke uitgangspunten van het project, daarom zal al het materiaal hergebruikt zijn. De studenten zullen in samenwerking met verschillende doelgroepen uit Delft een module ontwerpen, die wij na afloop schenken aan deze partijen om zo een permanente plek te krijgen! Stunt, Taste!, Scouting Paulus en Kinderboerderij Tanthof zijn al doelgroepen waar we in gesprek mee zijn om iets te ontwerpen wat ze nu nog missen, zodat het ontwerp iets bijdraagt voor de ontvangers. Denk bijvoorbeeld aan een module voor de kinderboerderij waar bijenkasten kunnen worden neergezet.

Evenementen

Het bouwwerk zal er vanaf 7 juni tot het einde van de maand staan, op zondag 9 juni was de feestelijke opening. Op woensdagavond 19 juni is er een diner waar er voor een paar euro gegeten kan worden, meer informatie is te vinden op stylos.nl/diner! Op donderdag 27 juni is er een afsluitend festival genaamd Midzomernacht, dit is voor de studenten elk jaar de afsluiter van het collegejaar. Kijk vooral op stylos.nl/mzn om meer te weten te komen! Het hekwerk voor het evenementterrein is verzorgd door Robin Heikens Verhuur.

Op stylos.nl/events is er meer informatie te vinden over de verschillende evenementen!

Proces

Na het ontwerpen van de verschillende modules met de stichtingen en partijen uit Delft en het  verzamelen van de tweedehands materialen is het eindelijk zover… de opbouwweek van het paviljoen gaat beginnen op 4 juni! Met hulp van vrijwilligers en echte vakmensen zullen we van 4 tot en met 7 juni hard bezig zijn met het opbouwen van het paviljoen. 

Crowdfunding & fondsen

Dit alles was niet gelukt zonder de steun van alle donateurs aan de crowdfunding en de verschillende fondsen die hebben bijgedragen aan dit project. Daarnaast hebben een aantal materialen leveranciers geholpen, meegedacht en gesponsord om dit bouwwerk van circulaire en gebruikte materialen te realiseren.

De bedrijven die ons erg hebben geholpen zijn: Van Hameren, Groene Waarden, Dura Vermeer, Robin Heikens Verhuur, Buurman, Fromm, Dura Vermeer Urban Miner, Datanamic en Ugomi. De fondsen die een bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van het bouwwerk zijn: Stylos fonds, Sport en Cultuur "X" fonds, Fast Fund Event Grant, VSBfonds, Student Hub Fund en de Gemeente Delft met een eenmalige bijdrage.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.