• Vertical Cities

  Rem’s Rotterdam vs. Dubai’s Burj Khalifa, the Eiffel Tower next to the Patronas Towers and Gaudi’s master piece in Barcelona side by side with Taipei 101. 

  If you’ve ever visited cities like New York or Dubai, you’ll know what we’re talking about: a never-ending vision of glass, concrete and window-cleaning nightmares. For years, Harry Hoek and Marjoleine Molenaar (of M&H reizendetentoonstellingen) have collected scale models of hundreds of skyscrapers from across the world. Now they are sharing their work, making it possible for all of us to experience skyscrapers like we never have before. 

  To celebrate this event, the Library of TU Delft and Stylos have organized several activities enriching M&H’s exhibition. You can admire a beautiful selection of photos made during our trip to Dubai, join the workshop about the influence of the vertical city on the horizontal one or enjoy a lecture by Jan Klerks, “skyscraperist”. 

  Keep an eye on this page to stay up-to-date. And, more importantly, make sure to spend at least 15 minutes drooling over M&H's amazing exhibition at the central hall of the TU Delft Library. 

  Program “Vertical Cities”:
  9 May – 9 July: Exhibition “Vertical Cities” @ Central Hall, Library TU Delft
  9 May – 9 July: Photo-exhibition “Dubai” @ Library TU Delft (until 7 June) and Faculty of Architecture (9 June - 9 July)
  11 May 16:00: Lecture by skyscraperist Jan Klerks @ Blue Room, Library TU Delft
  8 June: Workshop “Vertical vs. Horizontal City” @ Blue Room, Library TU Delft

 • Vertical Cities - Lecture Jan Klerks

  The exposition "Vertical Cities" by M&H Reizende Tentoonstellingen is finally here! Join us this afternoon to admire this masterpiece and listen to the opening lecture of skyscraperist Jan Klerks in the Blue Room of the TU Delft library. We'll start at 16:00, see you then!

 • Algemene Ledenvergadering

  Op 13 mei zal de vierde Algemene Ledenvergadering (ALV) plaatsvinden tijdens de lunchpauze (12:30-13:45) in de Bouwpub. Bij een ALV hoort uiteraard wat lekkers. Omdat het een lunch-ALV is, zullen wij wederom de traditiegetrouwe pizza vervangen door een overheerlijk (en gratis) Broodje Leo! Ondanks dat het in de Bouwpub is, zal er helaas geen bier vloeien.

  Tijdens deze korte maar desalniettemin zeer belangrijke ALV zal er gestemd worden over een wijziging in het Huishoudelijk Reglement. Namelijk over de grootte van financiële uitgaves die een bestuur kan maken. Een belangrijke beslissing waar we jouw stem graag over willen horen! Daarnaast zullen enkele commissies hun begrotingen en exploitaties presenteren. Als kers op de taart is er na afloop de mogelijkheid om een sneak peek van de nieuwe website te krijgen!

 • Rally de Le Corbusier

  Altijd al met vrienden op road trip willen gaan? Een route volgen langs de beste werken van een grote architect, en dat voor een klein prijsje? Van 14 tot en met 17 mei zullen we met Stylos op een rally gaan langs verschillende architectonische hoogstandjes van Le Corbusier. Dus verzamel een groep vrienden, regel een auto en ga mee!

 • Inschrijving Hello Wood

  Altijd al meer bezig willen zijn met je handen? Modellen 1:1 uitwerken en met een grote groep in de middle of nowhere een fijne zomer beleven? Geef je dan nu op voor HelloWood! Doe dit door je in te schrijven op de website en je portfolio en motivatiebrief voor 22 mei op te sturen naar info@stylos.nl

 • Masterclass: Utopia

  Hoe ziet jouw perfecte wereld eruit? Ontwerp jouw eigen utopia! Op 8 juni zullen Mick van Gemert (MVRDV) en Marius de Geus een groep van 25 studenten begeleiden in het ontwikkelen van creatieve ideeën over de toekomstige stad. Mick van Gemert is architect en project leider bij MVRDV, Marius de Geus is wetenschapper en houdt zich onder andere bezig met organisatiefilosofie. De middag zal beginnen met een rondleiding in het Gemeentemuseum in Den Haag bij de tentoonstelling 'New Babylon - Constant Nieuwenhuys', waarna we naar het atelier in het museum zullen gaan voor de rest van de middag. Hier zullen de begeleiders twee korte lezingen geven, gevolgd door een workshop tot 17:00 uur. 

 • Stylos Paviljoen

  In 2017 wordt de TU Delft 175 jaar en Stylos viert dit door het bouwen van een lustrumpaviljoen. Het paviljoen zal precies 175 dagen op de campus te bewonderen zijn en wordt gebruikt voor allerlei lustrumactiviteiten.

 • Symposium Architecture & Games

  Architectuur heeft veel raakvlakken met andere vakgebieden en tijdens deze lezingenreeks zal daar eentje van uitgelicht worden: Modern Media. Op welke manier beïnvloed architectuur bijvoorbeeld de setting van een film, of de opzet van een level in een video games? En andersom geldt ook dat bouwkundigen veel kunnen leren over de tools en ontwerpmethoden van deze vakgebieden. Gedurende deze lezingenreeks zullen er sprekers langskomen die meer vertellen over hun werk en de invloed die architectuur hier op heeft. Dus kom vooral langs en scoor meteen een gratis broodje Leo!

  De tweede lezing van de lezingenreeks Architecture and Modern Media heeft als onderwerp video games. Een concept artist van Guerrilla Games (ondere andere bekend van de Killzone games) komt ons meer vertellen over zijn werk en de rol die architectuur hierin speelt.

 • Workshop Detailleren

  De eindpresentaties komen eraan! Ben jij al aan het detailleren? Wil jij meer inzicht krijgen in het detailleren met staal voor je ontwerpproject? Tijdens de praktijkdag zullen professionals je kennis laten maken met de fijne kneepjes van het vak. Bouwen met staal zal samen Robert Platje van Mei Architecten en Barbara van Gelden en Wouter Notenbomer van SBRCURnet een workshop verzorgen waarbij het detail centraal staat. Aan de hand van 1:1 samples leer je het materiaal echt goed kennen. Vervolgens zullen we bij Octatube met de praktijk kennis maken. Zo kun je straks perfect jouw ON-project gaan uitwerken!

 • Algemene Ledenvergadering #5

  Op 15 juni zal de vijfde en tevens laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van dit collegejaar plaatsvinden in Zaal C. De deuren zullen openen om 19:00 en aanvang is om 19:30. De ALV zal aansluiten op het Internationaliseringsdebat in het Ketelhuis, dat zal eindigen om 18:00. Wil jij tussen het Internationaliseringsdebat en de ALV meedoen met het avondeten, geef dit dan via de website door voor 15 juni 13.00 uur. 

  Tijdens deze ALV zal het Meerjarenplan gepresenteerd worden. Een belangrijk document dat de koers inzet voor de komende vijf jaar, waar jij over mee kunt praten. Over de goedkeuring van het meerjarenplan zal gestemd worden. Daarnaast zullen enkele commissies hun begrotingen en exploitaties presenteren. Tot slot zal het kandidaatsbestuur 123 zich presenteren en is er de mogelijkheid om ze na afloop wat beter te leren kennen, mocht je daartoe nog niet de kans hebben gekregen.
  We hopen jullie te mogen ontvangen op woensdag 15 juni!

 • Organiseer jij BAU 2017?

  Ben jij een zakelijke creatieveling en op zoek naar een uitdaging? Organiseer dé bedrijvendag van Bouwkunde: Business at University! Stuur je motivatie (max 200 woorden) voor 20 juni naar info@stylos.nl

 • Lancering nieuwe website

  Deze VrijMiBo wordt er eentje om niet te missen! Vol trots kunnen we aankondigen dat aankomende vrijdag de nieuwe website van Stylos de lucht in zal gaan. Op de nieuwe website vind je vanaf dan alle ins en outs over de vereniging, het onderwijs op Bouwkunde, aankomende evenementen en alle mogelijkheden die de vereniging jou te bieden heeft. Kom naar de borrel en vier met ons delancering van dit prachtstukje ICT!

 • MidZomerNacht-festival (MZN)

  GEANNULEERD

 • Grote Reis 2016 - Mexico

  In juli is het weer zo ver, de Grote Reis van Stylos zal gaan plaatsvinden! Deze zomer reizen we af naar Mexico, waar een mix van traditionele en hedendaagse architectuur, cultuur, natuur, bezoekjes aan bureaus en universiteiten en misschien zelfs een beetje ontspanning het programma zullen bepalen. Lijkt het jou leuk om met een groep bouwkundestudenten op reis te gaan en samen de cultuur van een compleet andere wereld te verkennen en ontdekken? 

 • Hello Wood

 • SteeOwee

  Wil jij samen met ons het mooiste weekend van 2016 meemaken?  Elke zomer organiseert Stylos het STylos EErstejaars Ontvangst WEEkend, oftewel SteeOwee!  Dit  jaar zullen we van 19 t/m 21 augustus (het weekend voor de OWee) met 250 aankomend eerstejaars bouwkundestudenten onder het motto 'Don’t worry be Bouwko!’ een FlowerBouwer weekend neerzetten. 

 • Welcoming BBQ

  To welcome the new international students of the faculty, Stylos organizes a welcoming BBQ. With food in one hand and a drink in the other you can end an inspiring workshop day. A great change to meet all the other international student who are, just like you, are starting with their first year of university in Delft.  

 • Teacher of the year 2016

  Afgelopen maandag werd ir. MaartenJan Hoekstra (onderzoeker en docent bij de Leerstoel Stedenbouwkundig Ontwerpen) benoemd tot Docent van het Jaar 2016 van de Faculteit Bouwkunde. “MaartenJan is niet alleen een ontzettend motiverende docent, hij geeft echt om het onderwijs en doet actief mee in de discussies die spelen op onze faculteit,” zei een student. We feliciteren MaartenJan met deze welverdiende titel en zullen hem aanmoedigen tijdens de TU Delft Teacher of the Year Awards 2016 op 14 december.

 • Nazomeren.

  We zijn weer begonnen! Sommigen starten hun minor, anderen beginnen aan een stage, velen blijven 'thuis' op de faculteit.

 • Buitengewone Algemene Ledenvergadering

  Op deze Buitengewone Algemene Ledenvergadering zal de wissel plaatsvinden van bestuur 122 en kandidaatsbestuur 123!

 • Commissie-interesseborrels

  Op donderdag 29 september vindt de tweede commissie-interesseborrel van Stylos plaats in de Bouwpub! Ben je geïnteresseerd in het doen van een commissie voor komend jaar? Kom dan vooral langs om te kijken welke het beste bij jou past. Ben je er nog niet helemaal zeker van of je een commissie wilt doen? Kom dan ook gewoon langs om gezellig met ons een biertje te drinken, wij beantwoorden al jouw vragen!

 • Delft 1:1

  Delft 1to1 is een project van drie masterstudenten die voor global 1to1 onderzoek hebben gedaan naar woningen in Delft. http://www.sydneyarchitecturefestival.org/program/the-global-1-1

 • Eerstejaars kroegentocht

  Lieve eerstejaars,

 • Masterclass Binnenhof

  Het parlement gebouw in Den Haag is naast een historisch pronkstuk ook nodig toe aan een renovatie. Het gebouw is een van de oudste parlementsgebouwen die nog steeds in gebruik is, een connectiepunt tussen politiek en architectuur. De plannen voor de renovatie worden nu klaar gemaakt om aan de slag te gaan, echter is de duurzaamheid een moeilijk onderwerp. Denk hierbij niet alleen aan de historische waarde van het gebouw maar ook dat verschillende mensen de urgentie van duurzaam bouwen nog niet inzien. 

 • Uitreiking jaarboek 15/16

  Het moment is daar! Jaarboek 15/16 der D.B.S.G. Stylos zal worden uitgereikt. Kom er een ophalen en vind jezelf terug in het boek met een foto, evenement of ontwerpproject. Daarnaast kan je de jaarboekcommissie, Bestuur 122 en Bestuur 123 op komen eten! (in tompoesvorm) De borrel begint vanaf 17:00 uur en de jaarboeken kunnen om 17:30 uur worden opgehaald! We hopen jullie met velen te mogen ontvangen!

 • Algemene Ledenvergadering #1

  Tijdens deze eerste Algemene Ledenvergadering zal het financieel jaarverslag van 2015-2016 worden gepresenteerd en beoordeeld. De jaarbegroting van 2016-2017 zal tevens gepresenteerd en beoordeeld worden. Afsluitend zullen de nieuw aangestelde commissies van 2016-2017 zich voorstellen.

 • Stylosweekend

  Stylosleden,

  Het is weer zover, het Stylosweekend komt eraan! Dit jaar voor het eerst voor ALLE stylosleden. Dit epische weekend zal plaatsvinden in november en het thema is “Golden Oldies”! Tijdens het weekend zullen activiteiten plaatsvinden waardoor je je mede leden beter kan leren kennen, zoals een Golden Cantus, spelactiviteiten en vette feesten! Je kan je inschrijven vanaf maandag 31 oktober om 13:00 via Stylos.nl! De inschrijving staat open tot 20 november! De kosten zullen maximaal €50 bedragen en worden pas na het weekend afgeschreven. Om je in te schrijven heb je je login credentials nodig. Wanneer je deze niet in je mailbox kunt vinden, stuur dan een mailtje naar secretary@stylos.nl. Be Quick, vol=vol!

 • Discussie: Urbanism in Africa


  Is het onze verplichting om de Afrikaanse exploderende bevolking te helpen en ze onze kennis over stedenbouw aan te bieden? 
  Zit de Afrikaanse bevolking wel op onze hulp te wachten? 

  Experts Antoni Folkers en Peter Russel (de decaan) vertellen hoe de stedenbouw zich tot nu toe ontwikkeld heeft in Afrika en over hoe zij denken dat de stedenbouw er in Afrika in de toekomst uit zal zien. 

  Op 28 november krijg je de kans om niet alleen deze hele interessante presentatie te zien maar ook om je eigen mening of gedachtes hierover te delen en in discussie te gaan met de experts en andere studenten onder het genot van een hapje en een drankje. Tot dan!

 • BK Balance

   

 • The Fountainhead

  The Fountainhead is het verslag van de strijd van de eigenzinnige architect Howard Roark met de wereld om hem heen. Roark weigert concessies aan opdrachtgevers te doen, terwijl zijn collega Peter Keating kiest voor commercieel succes en maatschappelijk aanzien.

 • Ludice Letters


  Sinterklaas zat dit jaar weer te denken,
  Hoe kan ik alle bouwko's liefde schenken?

 • Excursie - Van Nelle fabriek

  De Van Nelle fabriek in Rotterdam staat bekend als een van de meest intrigerende industriële monumenten in Nederland. Het gebouw trok direct na de oplevering internationale aandacht van verschillende architecten, zoals Le Corbusier; alle gefascineerd door het ontwerp en prezen het gebouw voor zijn ‘puurheid en compromisloze duidelijkheid ‘.

 • Lancering Rijksarchitectuurbeleid

  Ruimtelijke en maatschappelijke transitievraagstukken op het gebied van klimaat, mobiliteit, migratie, energie, zorg en onderwijs vragen om een vernieuwende aanpak en om innovatieve oplossingen. Veranderende rollen tussen overheid en samenleving leiden tot nieuwe manieren van organisatie en samenwerking. Ook de toekomstige Omgevingswet vraagt om kennis en kunde voor een integrale en participatieve benadering. De nieuwe Actieagenda vertrekt vanuit deze invalshoeken en draagt bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving door ontwerp in te zetten bij projecten en opgaven.

 • Eindejaarsborrel

  Op de eindejaarsborrel kunnen studenten en medewerkers van de faculteit bouwkunde het jaar feestelijk afsluiten. 

 • Masterclass: Visueel denken

  Je bent druk bezig met je ontwerpopdracht en hebt een prachtig idee. Maar hoe kun je dit idee visualiseren voor anderen? Visueel denken, we doen het allemaal. Samen met ‘design thinking’ proberen we uitgangspunten, complexe concepten en abstracte ideeën weer te geven.

 • Opening Stylospaviljoen

  Op 8 januari 2017 zal de Technische Universiteit Delft 175 jaar bestaan! Dit lustrum, met als thema ‘Technology for Life’, zal groots gevierd worden. De Lustrum Commissie van de TU Delft heeft D.B.S.G. Stylos de opdracht gegeven om de viering van het 175-jarige bestaan zichtbaar te maken in de vorm van een paviljoen dat het innovatieve en ambitieuze karakter van de universiteit toont.

 • Eerstejaars InDesign Workshop

  Lieve eerstejaars! Wil jij uitblinken tijdens je ON1 eindpresentatie? Dat komt goed uit! De eerstejaarscommissie organiseert op 16 januari een InDesign workshop, waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan met dit programma. Met InDesign maak je de mooiste posters en verslagen, om het beste uit je ontwerp naar boven te laten komen.

 • Tips & Tricks: ON eindpresentatie

  Als architect moet je niet alleen goede ideeën maken, maar moet je ze ook kunnen overbrengen. Een enthousiast verhaal moet een ander overtuigen voor jouw ontwerp. Naast tekeningen spelen ook houding, woordkeuze en aankleding een belangrijke rol.

 • Interesseborrel halfjaarlijks instroommoment

  Kom jij net terug van je minor, was je net te laat of wilde je eerst je BSA veilig stellen maar ben je wel geïnteresseerd om een commissie bij Stylos te doen? Tijdens het halfjaarlijks instroommoment is het weer mogelijk om je op te geven voor een commissie. Heb je vragen? Kom dan naar deze interesseborrel op vrijdag 17 februari @ Stylos!

 • De Bunker

  WAT

 • Diesweek: Senses

  De Diesweek komt eraan! Van 20 tot 24 februari viert Stylos haar verjaardag met een reeks inhoudelijke en feestelijke activiteiten. Deze hebben stuk voor stuk betrekking tot het thema van dit jaar: ‘SENSES’. Elke dag zal in het teken staan van een van de vijf zintuigen. In het programma zijn onder andere diverse lunchlezingen, een diner-excursie, een masterclass en het Diesfeest opgenomen. Ontdek in onze timetable welke evenementen er zullen plaatsvinden en prikkel je zintuigen! Blijf via deze pagina op de hoogte van alle evenementen!

 • Diesweek: Lezingen


  De voormalige McDonald’s kiosk op de Coolsingel - ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam - werd in 2015 heropend als het McDonald’s Paviljoen, naar ontwerp van Mei Architecten. Michiel van Loon heeft dit project tot in het kleinste detail uitgewerkt en tijdens de bouw begeleid. Het resultaat;  ‘de fanciest McDonald’s in the world’  waar hij trots over komt vertellen.

 • Dies 123: ArchiTaste

  For this years' Dies Dinner "ArchiTaste" we will travel to Amsterstam, where we will dine at several locations. During dinner, different speakers will talk about these inspiring locations. For now, the locations are secret, but we can assure you it will be a special experience! We will gather at Delft Central Station at 16:15!

 • Architectuur vs. Neurologie

  Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in de pychologie achter architectuur en de uitwerking daarvan op de hersenen? En hoe de neuropsychologie verwerkt kan worden in ons onderwijs? 

 • Jouw lens op architectuur

  Fotografie is nog steeds de manier om architectuur vast te leggen. In de Masterclass Jouw Lens Op Architectuur leert een architect en fotograaf je hoe je dit het beste kan doen. Het gaat om de zoektocht naar jouw visie van de architect middels fotografie in de architectuurstad van Nederland: Rotterdam! De masterclass zal bij Groosman Architecten plaatsvinden en bestaat uit interactieve lezingen over de stad Rotterdam en architectuurfotografie. Ook zullen we zelf door de stad gaan trekken. Het programma wordt gezamenlijk afgesloten met enkele korte presentaties begeleidt door architectuurfotograaf Ronald Tilleman!

 • Dies 123: Senseless

  SENSELESS

 • Autocad Workshop

  In deze workshop leer je de basis van Autocad. Met autocad kan je gemakkelijk 2d mooie 2d tekeningen maken, welke de basis vormen voor dat ene detail of gevelfragment.  Zorg ervoor dat je Autocad hebt geïnstalleerd voor de workshop!

 • Professional Traineeship Q&A

  Two years ago the Professional Traineeship was implemented in the Netherlands to protect the titles of architects, urban designers, landscape architects en interior architects by the Architect’s Title Act. After two years, there are still many questions and uncertainties among students about the program and its value.

 • The Green Village

  The Green Village werkt nu aan het ontwerp van een Co-Creation centre samenwerking met verschillende partijen, zoals prof. Rob Nijsse, prof. Andy van den Dobbelsteen, Royal HaskoningDHV, provincie Zuid-Holland e.a. In dit centrum wordt er onderzoek gedaan, het biedt inspiratie en er is ruimte voor co-creatie door middel van workshops.

 • Algemene Ledenvergadering 2

  De tweede algemene ledenvergadering van dit academische jaar. 

 • Ouderdag: We Architecture

  De uitnodigingen voor de ouderdag zijn verstuurd! Ze komen aan op het adres wat jij aan de TU Delft hebt doorgegeven toen je je inschreef. Het kan dus zijn dat de uitnodiging bij jouw ouders op de mat valt of dat hij terecht komt in de brievenbus van jouw studentenkamer. Als dit tweede het geval is, geef hem dan aan je ouders, want het is expliciet de bedoeling dat de ouders zichzelf aanmelden! Tijdens het aanmelden, vullen de ouders in of hun zoon/dochter ook bij de Ouderdag aanwezig zal zijn. Je hoeft jezelf dus niet apart aan te melden.

 • Algemene Ledenvergadering 3

  De derde algemene ledenvergadering van Stylos. 

 • BkTravel: Helsinki

  Stylos gaat weer internationaal! Van 5 tot 8 mei vliegt BkTravel over de Nederlandse grenzen. De bestemming? Helsinki!

 • BK IO Feest

  Het jaarlijkse eerstejaarsfeest voor de bouwkunde en IO studenten. 

 • Rally

  Een weekend excursie waarin studenten langs verschillende architectonische punten rijden. Meer informatie volgt spoedig!

 • Algemene Ledenvergadering 4

  De vierde algemene ledenvergadering van Stylos.

 • MidZomerNacht

  Op het MidZomerNacht festival kunnen studenten en medewerkers het academische jaar feestelijk afsluiten. 

 • Grote Reis

  Deze zomer is er weer een nieuwe editie van de Grote Reis van Stylos. De locatie: China en Dubai! Met een groep van 30 studenten vertrekken we op maandag 17 juli naar Dubai. Wij houden hier een korte tussenstop, waarbij wij de exotische wereld van de Arabische emiraten zullen gaan ontdekken. Hierna reizen we verder naar China, waarna we op maandag 7 augustus weer terugvliegen naar Nederland. Het programma van de reis is heel breed, wat betekent dat het bestaat uit een combinatie van moderne en traditionele architectuur, stedenbouw, cultuur, natuur en ontspanning. De kosten van reis zullen maximaal €1350 bedragen (exclusief visum).

 • SteeOwee

  Ook zulke goede herinneringen aan hét eerstejaarsweekend van Bouwkunde? Word mentor tijdens de SteeOwee!

Want the feed for your calendar? Download the .ics file or add it manually by using the following URL:

https://www.stylos.nl/